Mondrian's Cat

Contact

Welcome
English
Dutch
Chinese
Japanese
Media
The book
De kat van Mondriaan

‘De Kat van Mondriaan’ is een muziektheaterproductie voor jong en oud, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Coen Bouwstra. Nog meer dan het boek is de voorstelling een spannende introductie op het leven en werk van de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan.

De voorstelling is - na try-outs in het Mondriaan Huis in Amersfoort en Theater Walhalla in Rotterdam - in première gegaan in het Erasmus Huis in Jakarta in oktober 2017. In 2018 gaat 'De Kat van Mondriaan' (telkens met een lokale verteller) verder op tournee, waarbij ook China aangedaan kan worden.

Met een Chinese verteller, liedjes van singersongwriter Harm Goslink én de originele maquettes, neemt ‘De Kat van Mondriaan’ het publiek mee op reis door de wereld van Mondriaan, van Nederland naar Parijs en New York, tot aan zijn meesterwerk Victory Boogie Woogie. Een speciale rol is weggelegd voor de kat die hem op zijn reizen vergezelt.

Coen Bouwstra slaagt er met geschilderde papieren en kartonnen decors en figuren in Mondriaans verhaal tot leven te brengen en voor iedereen toegankelijk te maken. Harm Goslink schreef speciaal voor de voorstelling een aantal nieuwe liedjes. Ook neemt hij een aantal zelfgebouwde muziekinstrumenten mee, helemaal gemaakt in de stijl van De Stijl!

Elke voorstelling is op maat te maken. Zo kan er speciaal voor kinderen aansluitend op de voorstelling een workshop plaatsvinden.

De Kat van Mondriaan, line-up:

Coen Bouwstra – maquettes & camerawerk
Harm Goslink – muziek & instrumenten
Jaap Rovers – regie
Quinten Peelen – concept & productie
Vertellen wordt elke keer gedaan door een lokale verteller